Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Bor és gasztronómia - GASZTRÓ TÚRA SZLOVÉNIÁBAN  

 
Azonosító:
653
Ellátás:
Reggeli
Szállítás:
Egyénileg
Szállás Árak
GASZTRÓ TÚRA SZLOVÉNIÁBAN
Szállás

Apró ország, hatalmas változatosság - Szlovénia a természeti csodák mini világa. Az emberek lazán és kellemesen élnek, kiegyensúlyozottak és élvezik a hétköznapjaikat. Mintha komolyan vennék, hogy az élet nem főpróba. Így akárhová nézünk, visszaköszön a szépség, a biztonság és a minőség visszafogott kultusza. Látszik, hogy fontos a kávéházi teraszokon ülők számára a pillanat jó megélése. Nem sajnálják beletenni az időt, emiatt minden igazi: a mosolyok, az együtt töltött percek, a kávé, a tányéron az étel.Az egyik legnormálisabb zuga a világnak, ahol lenni és enni is nagyon jó. A festői látnivalók mellett halászfalvak, csinos városok, világbajnok borászatok, kulináris különlegességek, rendkívüli ízek várnak. Ideje felfedezni a terület egyedi gasztronómiáját és helyi termékeit, hogy ebből a harmóniából magunkkal hozhassunk egy darabot.
Miért szeretjük? 
* Mert minden, de tényleg: MINDEN nagyon jó minőségű.
* Mert ez az út maga az ízelítő az igazi Szlovéniából. Amilyen változatos az ország, annyira sokszínű a konyhája is. Remek dolgokat fogunk megkóstolni.
* Mert a környezet túlzások nélkül egy tündérmese illusztrációja. Lesznek olyan helyek, ahol nagyon szeretnénk az időt megállítani.
* Mert a szlovének nem viccelnek a sonkával, de a boraik is nagyon komoly meglepetést fognak okozni. És akkor a süteményekről még egy szót sem ejtettünk... 

1. nap: Budapest –Maribor – Ljubljana
Elutazás Budapestről autóbusszal a reggeli órákban.
Útközben megállunk a legendás fánkozónál, majd Mariborban  egyből belecsöppenünk a Streed Food Fesztiválba. A szabad kóstolgatáshoz a hangulatos város kínál díszletet. Ljubljanában városnéző sétánkat kóstolókkal és különleges, helyi termékeket kínáló üzletekkel színesítjük, majd a kulináris népünnepélynek is felfogható szabadtéri piacon fejezzük be. Szlovén, nemzetközi, hagyományos és fúziós fogások készülnek a szemünk láttára: kóstolás, amíg csak bírjuk. Szállás Ljubljanaban.

2. nap: Bled – Bohinj – Kranj
A Bledbe vezető út utolsó kanyarulatánál még az is a szívéhez kap, aki sok helyen járt már a világban. A látvány nagyon erős, ami az egész napunkat meg fogja határozni. Itt a természet az úr. A tavon gondolával kelünk át a szigetre, ahol egyszerre élvezhetjük a kilátást és a kézműves fagyit, amit hagyományosan készítenek. A bledi krémes is kötelező elem annak, aki erre jár, mindenhol fent van az étlapon, de mi az eredetivel érjük csak be. A környék híres méhészeti hagyományairól is, így miután beszereztük a gesztenye- vagy levendulamézet, Bohinj középkori temploma és a mesébe illő tóvidéke következik. Kranjban hangulatos esti sétát teszünk, vacsorázni egy helyiek által nagyon kedvelt, hagyományos bisztróban fogunk. Szállás

3. nap: Vipava-völgy
Különleges kirándulás a borvidékek legkiválóbbikára, ahol hangulatos vendéglőkben kóstoljuk meg a kiváló helyi sonkát, a prosutot, és a sajtokat, amiket a legjobb pincék boraival ünnepelhetünk meg. Ódon várak a harsogóan zöld dombok tetején, bájos farmok, középkori hangulatú, köves utcák – és végig finom falatok! Ma sort kerítünk a poticára, a változatosan elkészíthető jellegzetes süteményre is. Szállás 

4. nap: Skocjan, Piran és a tengerpart
Szlovéniában megszámlálhatatlan barlang található, mi letérünk a kitaposott turistaösvényről, és egy igazán különlegeset járunk be. Majd a tengerparton ismerkedünk meg a legbájosabb kisvárossal, a környék legendás, prémium minőségű sójával, fügéjével, halaival. Lazulás, strandolás, piacozás.
Fakultatív hajókirándulás gasztro kitérővel a sólepárlókig. Vacsora egy giccses, képeslapra illő, tengerparti teraszon. Szállás 

5. nap: Ptuj – Prekmurje – Budapest
Ptujban a középkori emlékek mellett megismerkedünk a város fiatalos szellemiségével: a dizájnüzletek és a legbohémabb kávézó szolgál pihenőül sétánk során. Prekmurjében a nemzet süteményével, az ellenállhatatlan, réteges gibanicával, és egy különleges szőlőfajta préselt levével búcsúzunk megszokott derékbőségünktől – és Európa legváltozatosabb országától. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Elrejt