Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Indiai-óceán - Zanzibár  

 
Zanzibár szigete a világ egyik legszegényebb országaként számon tartott kelet-afrikai Tanzániához tartozik. Ennek ellenére egyre népszerűbb úti cél azok számára, akik természetes környezetben, színvonalas szállásokon, fantasztikus fehér homokú tenger partján szeretnének pihenni. A helyiekből áradó életszeretet és kedvesség ellensúlyozza a sziget viszonylagos elmaradottságát, hiszen a falvakon végignézve úgy tűnhet, mintha semmi sem változott volna az elmúlt évszázadokban... A luxusszállodák oázisként csalogatják a turistát, aki minden igényt kielégítő, színvonalas szolgáltatásokkal találkozhat. A főváros, Stone Town, a rabszolga kereskedők egykori központja, mely ma a világörökség részét képezi, számtalan látnivalót kínál, csakúgy, mint a tőle északra fekvő fűszer ültetvények, melyeket vanília, szegfűszeg, citromfű, fahéj és kardamom illata leng be.

Leírás

HASZNOS TUDNIVALÓK

Nyelv: szuahéli, arab, de az angolt is szinte mindenki beszéli
Pénznem: TSh (tanzániai shilling), de az amerikai dollár használható helyette
Időeltolódás: +2 óra (Nyári időszámítás szerint +1 óra)
Védőoltás: kötelező oltás nincs, ajánlott a sárgaláz, a Hepatitis A és B, a tífusz és a tetanusz, illetve a malária elleni tablettás védekezés
Beutazási szabályok: vízum szükséges, ami a helyszínen fizetendő (kb. 50 USD/fő)
Strandok: A keleti parton lévő szállodáknál a partot zátonyok védik, ezért javasoljuk a fürdőcipő viselését. A sziget keleti partján nagy az ár-apály, akár 1 km-t is visszahúzódhat a tenger!


Repülőjegy irányárak:

Amszterdamon és Nairobin keresztül KLM járattal 210.000 Ft/főtől + illeték

Zanzibár - Ajánlatok

Szálloda:
Kényelem:
Ár:
Elrejt