Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Porto / Douro völgy - BORTÚRA PORTOBAN ÉS A DOURO-VÖLGYBEN  

 
Szállás Árak
BORTÚRA PORTOBAN ÉS A DOURO-VÖLGYBEN
Szállás

1. nap  Budapest Porto - Pinhao
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren 04:00 h-kor. Elutazás 05:50 h-kor a TAP Portugál légitársaság menetrend szerinti járatával Lisszabonba, majd átszállással tovább Portoba. Ékezés 11:00 h-kor, maj tovább utazás Portugália leghíresebb bor vidékére, a 2001-óta az Unesco Világörökség listáján is szereplő Douro-völgybe. Ez a vidék a világ legkorábban kijelölt borvidéke, amelyet 1756-ban Pombal márki a világ első részletes bortörvényével létrehozott. Útközben ebéd egy étteremben.

Kora délután a szállodai szobák elfoglalása, pihenés, szabadprogram. Szállodánkból gyönyörködhetünk a meseszép Douro-völgy látványában.

Pihenés után egy gasztronómiai vacsorával összekötött  birtoklátogatáson veszünk részt, a Quinta de La Rosa birtokon.

A folyó felett elterülő Claire étteremből csodálatos kilátás tárul elénk. Az étteremben a Douro-völgy egyik híres chéfje, Pedro Cardoso 3 fogásos, portugál gasztronómiai ételsorát kóstoljuk meg, amelyek a birtokon termelt legfrissebb alapanyagokból készülnek. Az ételsorhoz 4 féle bort kóstolunk:  Quinta La Rosa 2016 fehér, Quinta La Rosa 2015 vörös, és egy 10 éves Quinta de La Rose Finest Reserve Port vörösbort,  melyet mély, rubinvörös színe, friss, érett, gyümölcsöcs aromája miatt, hosszú lecsengésével Robert Parker is 92 pontra értékelt. A vacsora végén a pincészet egy meglepetésbor kóstolásával búcsúzunk.

Szállás: Hotel Quinta de La Rose 4* szállodában(3 éj)

 
2. nap Douro-völgy
Délelőtt pihenés a szállodában. A medencéből gyönyörködhetünk a tájban, majd egy 3–4 órás, ebéddel összekötött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta do Crasto birtokon.
A 4 fogásos hideg és meleg ételekhez az alábbi borokat kóstoljuk meg: Quinta Crasto DOC 2016 fehér, Crasto Douro DOC 2015 vörös, Quinta Crasto Superior DOC 2014 vörös. A sort a desszerthez egy Quinta Crasto LBV 2012 bor zárja, melyet hat évig tölgyfa hordóban érleltek, és szüretlenül kerül palackba, így megőrizve a bor jellemzőit, biztosítva a palackban a bor további fejlődését, potenciáját.
Ebéd után visszatérünk a szállodánkba, majd szabadprogram. A szabadprogram alatt lehetőség nyílik sétálni a környéken, vagy a bátrabbak akár kerékpárt is bérelhetnek.
Este fakultatív vacsora a szállodában, vagy egy különleges fakultatív vacsora a 10 km-re található DOC étteremben, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a folyóra és a teraszos szőlőültetvényekre. Az éttermet Rui Paula tulajdonos-chef vezeti, aki több mesterszakács könyv szerzője. Az étterem többször elnyerte Portugália legjobb 10 étterme díját. Az 5 fogásos ételsorhoz az alábbi 5 féle bort kóstoljuk meg: 2016- os üdítő Rosé,  2015-ös Rabigató szőlőből készült fehérbor, 2011-es Quinta dos Murcas Reserva red Wine,  2012-es Bulas LBV port Wine-t, és egy H.M.Borges Sercial 10 éves Old Madeira bort. A fakultatív vacsora ára: 150 Eur/fő  (az idegenvezető nem vacsorázik arészvevőkkel).

 3. nap Douro-völgy 
Fedezze fel egyénileg a Douro-völgy egyedi szépségét vonatról. Pinhao és Ferradosa között naponta 4 vonatpár közlekedik,amelyekkel a Douro-völgy távolabbi területeit lehet bejárni.

De aki különleges élményre vágyik, tartson velünk egy hajókirándulásra, a Douro folyón.
A 4 órás hajókázás során az Alta Douro folyó felső és egyben legszebb, misztikus szakaszát fedezhetjük fel, amely csak a folyó felől közelíthető meg. A folyó ezen szakasza 2001-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.
10:00 h-kor szállunk hajóra Pinhaoban és egészen felhajózunk Tua település érintésével a Valeria gátig. A folyóról gyönyörű panoráma tárul elénk. A hajón elfogyasztott 4 fogásos könnyű ebéd, csak fokozza a látvány szépségét (az ebéd az ital árát nem tartalmazza).
Visszaérkezés a szállodába 14 órakor, majd szabadprogram.
Este vacsora a Vintage House Rabelo éttermében, amely a folyóparton található. A vacsora alatt a Douro régió íz világát, kulináris konyháját ismerjük meg, Joao Santos chef konyháján keresztül, amelyet már 20 éve vezet.


4. nap Douro-völgy
Reggeli után szabadprogram, majd elhagyjuk a szállásunkat, és délben egy ebéddel összekötött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta da Pacheca birtokon. Először megtekintjük a szőlőültetvényeket, majd a régi pincében teszünk egy sétát. Ezt követően egy 3 fogásos (borjú Steak Portobello gombával) ételsorhoz az alábbi borokat kóstoljuk meg: PachecaColheita 2014 Blanc, Pacheca Superior 2014 Blanc, Pacheca Vinhas Velhas 2011 Rouge, és egy Porto LBV Porto Port. A hideg és meleg ételek után pihentetőleg egy házi citromos Sorbettet kóstolunk.

Ebéd után kis pihenő, séta a folyó parton, majd délután a Douro-völgy legrégebbi, leghíresebb és legszebb birtokát, az 1716-ban  Dona Antonia Adelaide  és Antonió Bernardó Ferreira által alapított, és máig az ő leszármazottai által üzemeltetett, Quinta Vallado birtokot látogatjuk meg.
A látogatás keretében a Quinta 3 friss borát kóstoljuk meg: egy Vallado White 2016, egy Vallado Red 2015, és egy 10 éves Tawny Port. A kóstolások után lehetőség nyílik egy fakultatív kóstolásra is, melynek során, a szakemberek által 96–99 pontra értékelt bort is megkóstolhatunk. Pl. Quinta do ValladoVinha da Granja, Quinta do Vallado Adelaide Red, Quinta do Vallado ReservaField Blend.
Az igazi ínyencek akár egy 1866-os Vallado Adelaide Tributal vagy egy 1888 as Valladó ABF-t is kóstolhatnak. Ár: 150 Eur/5 cl, 3.300 Eur/palack (7,5 dl).   
A Quinta Vallado bor kóstolásával és egy gyönyörű Douro-völgyi panorámával búcsúzunk e csodálatos tájtól. Késő délután indulunk Portoba, utolsó szállásunkra. Érkezés után szabadprogram.
Szállás: Hotel Best Western Inca 4* (2 éj).


5. nap Porto - A dimbes-dombos város
Porto fő vonzerejét a város fekvésének és a hangulatos óvárosának köszönheti. Történelmi belvárosa 1996-óta az UNESCO Világörökségének része.
Felfedező sétánkat az óváros Ribeira és  Cordoariá negyedeiben kezdjük. A város legmagasabb pontján, a Ribeira negyedben találjuk a 12. században épült Sé doPorto katedrálist, mely az évszázadok során számos változáson ment keresztül. Eredeti formáját kizárólag a homlokzaton lévő gótikus rózsaablak őrzi. A közelében találjuk a Sa Beno pályaudvart. Itt láthatjuk a város történetének jelentős eseményeit megörökítő, több ezer azulejo (portugál csempe) gyűjteményt, melyek az állomás falait díszítik.
A pályaudvar közelében áll a barokk stílusú Clerigos templomtorony. A 76 m magas toronyba 256 lépcsőfokot kell megmásznunk,de megéri a fáradságot, mert innen tárul elénk a legszebb kilátás a városra.Ezután megtekintjük a díszes Tőzsdepalotát, majd a Cordoaria kertet és egy impozáns, klasszicista épületet, a Pombaline-t, mely Porto börtöne volt egykor.
Sétánk során egy igazi kuriózum vár ránk. Betérünk Portugália legszebb, de talán a világ egyik legszebb neogótikus könyves boltjába, a Livraria Lello-ba, amelyet 1906-ban José és Lello testvérek nyitottak meg. A könyvesboltot naponta több ezer turista csodálja meg a világ minden tájáról.
Innen lesétálunk a Douro folyó régi kikötőjéhez (Mole des Cais Ribiera), miközben megtekintjük Porto és talán Európa legfényűzőbb barokk templomát, a Sao Francisco templomot. A 18.században épült templom díszítésére 400 kg aranyat használtak fel. A városnézés után szabadprogram, melynek keretében nézelődhetünk a híres Bolha piacon,sétálhatunk a Rua Santa Catarina vásárló utcában, vagy megihatunk egy kávét Porto legszebb, antik kávézójában, a Majestic Caféban.

Este folytatjuk a város felfedezését. Átsétálunk Porto leghíresebb hídján az I. Lajos-hídon (Ponte de Dom Luis I.), amely átível a Duoro-folyó felett, ami Porto városánál torkollik az Atlanti-óceánba.  Az óvárossal szemben végigsétálunk a parton, hogy megcsodálhassuk a régi kikötőt esti fényben. Majd a borkóstolós negyedben (Vila Nova de Gaia) betérünk az egyik legnagyobb és leghíresebb bortársaság, a Grahams pincészetébe, ahol egy rövid bortanfolyam keretében  megismerjük a világ első bortermelő vidékének (Douro-völgy) történetét és egy 5 fogásos vacsora keretében megkóstolunk 4 féle, híres Porto-i bort és egy pezsgőt. A program és a vacsora fakultatív. Ára: 105 Eur / fő. Az ételsorhoz az alábbi borokat kóstoljuk: aperitív: Grahams Extra Dry, előételhez: Carolina 2012 Douro DOC fehérbor,  majd Altano Quinta do Ataide Reserva 2009 Douro DOC vörösbor, főételhez - Specialis rib steak:  Quinta do Vesuvio Douro DOC vörösbor. Végül a desszerthez egy 20 éves Grahams Tawny-t.

6. nap Porto – Lisszabon – Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre. Indulás 08:30 h-kor, majd Lisszabon-i átszállással érkezés Budapestre 15:05 h-kor.

Minimális indulási létszám: 12 fő

Elrejt