Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Olaszország - Szardínia  

 
A Földközi-tenger nyugati medencéjének második legnagyobb szigete Korzikától délre fekszik. A 270 km hosszú és 145 km széles sziget 1850 km hosszú tengerparttal büszkélkedhet, ahol meredek sziklafokok és homokos strandok váltják egymást.
Szardínia tündöklő színeivel, a növények illatával, változatos szárd ízekkel, nyugalmával és gazdag történelmi-kulturális látogatóival elkápráztatja az idelátogatót, ideális hely a kikapcsolódásra, pihenésre. Több ezer éves kultúra, népszokásokban gazdag szárd emberek, akikben él az évezredes vendégszerető hagyomány, kristálytiszta, smaragdzöld és indigókék tenger, hófehér és rózsaszín homokos tengerpartok várják a turistákat.

Leírás

Szardínia megközelítése:
Gépkocsival:
Legközelebbi kikötő Livorno (1070 km), mely majdnem végig autópályán közelíthető meg (autópályadíj kb. 60 EUR oda-vissza). Livornoból Golfo Aranci 5-6 órás hajóúttal érhető el. A másik olasz kikötő Civitavecchia, mely Róma magasságában fekszik, innen kb. 5-7 óra az utazás.
Repülővel: Menetrendszerinti járattal, átszállással Rómában vagy Milánóban. Repterek Algheroba, Olbiában és Cagliariban találhatóak. Irányár: 70.000 Ft/főtől illetékekkel
Közvetlen Air Berlin járatok Bécsből. Irányár: 60.000 Ft/fő illetékkel
Közvetlen Ryanair járatok Pozsonyból Algheroba! Irányár: 70€/fő illetékkel

Kombináltan: Rómáig közvetlen járattal, Civitavecchiából komppal vagy Pisába a Wizz Air fapados járatával majd Livornoból komppal.

 ÉSZAK-SZARDÍNIA

 Az Alghero és Olbia közötti partszakasz Szardínia látnivalókban    leginkább bővelkedő régiója. Leghíresebb része az Olbia felett fekvő Smaragdpart, de emellett megszámolhatatlan gyönyörű partszakasz jellemzi, nem is beszélve a gyönyörű Algheroról, Stintinoról és Castelsardoról.

 KELET-SZARDÍNIA

A keleti oldalt, Arbatax és Cala Gonone környékét különleges tengerpartok, tengeri barlangok, vörös sziklaképződ- mények és a háttérben meghúzódó Gennargentu-hegység jellemzi.

 DÉL-SZARDÍNIA

Cagliari környékén, különösen Costa Rei, Villasimius és Solanas közelében csodálatos fehér homokos strandokat találunk. A régió Olbiából, a kikötőből kb. 4 órás autóúttal közelíthető meg!

NYUGAT-SZARDÍNIA

A sziget ezen része még kevésbé ismert a turisták körében, így még főszezonban is nyugodt körülményeket biztosít a pihenésre.

Éghajlat

Szardínia időjárása:
Kellemes, meleg nyarak, enyhe, napos elő-és utószezon

 

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

Átlaghőmérséklet

18,2

21,9

26,3

29,1

29,4

25,9

22,2

Tengervíz hőmérséklet

15,5

19

21

24

26

24

21

Térkép

Szardíniai ajánlatok

1. oldal a 5-ből
 
Ajánlattípus:
Szálloda:
Kényelem:
Ár:
1. oldal a 5-ből
 
Elrejt