Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Korzika - Keleti part  

 
A Bastiától Bonifacio-ig húzódó partszakaszt homokos partok jellemzik. Bastiából a kikötőből és a reptérről könynyen megközelíthető bármely település. A keleti part legszebb része Porto-Vecchio és Bonifacio környéke gyönyörű, fehér homokos, türkízkék vizű öbleivel.

Látnivalók és kirándulások a keleti parton


Penta di Casinca: Folellitől északra indul az út a kelelti part leghangulatosabb falujába. A hegy tetején álló, ódon, egyszerű kőházak szinte visszarepítenek a múltba. Tiszta időben egészen Bastiáig lehet ellátni.

San Nicolao: Morianiból akár gyalog is elérhető a falu (6 km), ahonnan 1 km-re található egy gyönyörű vízesés (Cascade). A látvány lenyűgöző, mintha nem is a tengerpart közelében lennénk!

Aléria: egykori föníciai település, ahol a Régészeti Múzeum gazdag görög-római gyűjteménye, valamint egy ókori romváros is látható.

Bavella-hágó: Solenzaraból indul az út a hegymászók paradicsomába. A csipkésszélű, meredek hegyek között megbúvó patakok fürdésre is alkalmasak, kellemes felfrissülést nyújtva még az igazán forró napokon is. Itt található a sziget legnagyobb vízesése is, a Piscia di Gallo.

Palombaggia, Santa Giulia, Rondinara ...: Korzika legszebb, homokos-sziklás öblei, áttetsző türkízkék vízzel, néhol fehér homokkal.

Lavezzi szigetek: Bonifacioból naponta többször indul hajó a közeli lakatlan szigetekhez. Az áttetsző víz, a hófehér kövek és homokl enyűgöző látványt nyújtanak. Piknik-kosár és napernyő nélkülözjetetlen kellékek!

Keleti parti ajánlatok

Elrejt