Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Korzika - Sziget belseje  

 
Alábbi szállásainkat azoknak ajánljuk, akik a sziget gyönyörű hegyvidékét szeretnék felfedezni. Korzika több mint húsz, 2000 méter fölé magasodó csúccsal büszkélkedhet, területének 2/3-a természetvédelmi terület, így méltán a hegymászók és a kirándulók paradicsoma. A sziget hajdani fővárosából, Cortéból indul az út a vadregényes, 2000 méteres hegyekkel körülzárt Restonica-völgybe, ahol kristálytiszta patakok nyújtanak felüdülést a nyári forróságban.

Leírás

Gyakorlott túrázók a 2-3 órányira lévő tenger- szemekhez is feljuthatnak (Lac Melo, Lac Nino). Bastiából egy fantasztikus útvonalon juthatunk Portoba, a Scala di Santa Regina sziklarengetegén keresztül. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között keskeny és kanyargós út vezet, mely óvatos vezetést és nagy figyelmet igényel, de a látvány mindenért kárpótol. Korzika legmagasabb csúcsa a 2708 méteres Monte Cinto Calacuccia településről 5-6 órás hegymászással közelíthető meg (cak gyakorlott túrázóknak ajánljuk!). Porto-Vecchioból vagy Solenzaraból közelíthető meg a Bavella-hágó. A csipkésszélű, meredek falú hegyek között megbúvó, hatalmas köveken csordogáló patakok fürdésre, vadvízi evezésre is alkalmasak. Itt található a sziget legnagyobb vízesése a Piscia di Gallo. Ajacciotól délre, Bastelicacciából vezet az út a meredek falú, fenyvesekkel övezett völgybe, a Prunelli-szorosba. A magas hegyek a kristálytiszta Tolla-tavat rejtik, ahol úszni, kajakozni és vízibiciklizni is lehet festői környezetben. U Trinichellu: a Bastia-Ajaccio szakaszt egy különleges hegyi kisvasúttal is végigjárhatjuk. A III.Napóleon által építtetett vasútvonal csodálatos tájakon, magas viaduktokon vezet, így Korzikát akár "madártávlatból" is megcsodálhatjuk. Az egyik viaduktot a híres építész, Eiffel tervezte. GR20: Korzika a túrázók és hegymászók paradicsoma. A híres túraösvény (GR20) tengertől tengerig vezet. A sziget észkkeleti részén Calenzatól indul és 200 km-en keresztül kanyarogva ér délkeletre Conca településhez. A túra kényelmes megtételéhez 14-16 nap szükséges, de aki vállalkozik a gyaloglásra különlges élménnyel lesz gazdagabb. Vadregényes tájak, illatos vadnövények, mesés kilátás várja a túrázókat, akikhez gyakran vadkecskék, muflonok, vadmalacok szegődnek kisérőül.

Sziget belsejei ajánlatok

Jelenleg ez a kategória nem tartalmaz ajánlatokat. Egy teljesebb kínálatért, kérjük, forduljon hozzánk telefonon vagy emailben.

Elrejt