Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Korzika - Északi part  

 
Korzika északi részén látnivalókban gazdag, hangulatos városok - Calvi, Ile Rousse, Saint Florent -, szép, homokos-sziklás strandok és Korzika hüvelykujja, a vadregényes Cap Corse félsziget várja a turistákat. A terület Bastiából könnyen megközelíthető, de Calviban is található repülőtér.

Látnivalók és kirándulások az északi parton

Cap Corse félsziget: Korzika legészakibb része hangulatostelepülésekkel - Erbalunga, Nonza, Centuri - és zamatos borokat kínáló borpincékkel, mint Patrimonio. A 90 km-es szakaszt közel 2000 kanyar teszi izgalmassá.

Saint-Florent: szép fekvésű kisváros hangulatos óvárossal, St Tropez-ra emlékeztető mólóval, kellemes stranddal. Itt található a sziget egyik legjelentősebb román kori műemléke, a Santa-Maria Assunta katedrális. A kikötőből induló hajók egy mesés, kocsival megközelíthetetlen parthoz viszik a strandolókat (Plage de Loto).

San Michele di Murato: Bastiatól vagy Saint-Florenttól 1 órányira található a sziget legszebb épületének tartott, 13. századi , pisai román stílusban épült, különleges atmoszférájú temploma.

Désert des Agriates: egy 30 km hosszan húzódó kősivatag, melynek tenger felöli részét gyönyörű partszakaszok öveznek (autóval nehezen közelíthetőek meg!).

Ile Rousse: a "Vörös sziget" platános főterén és zöld vízű strandján érdemes elidőzni. A várossal szemközti szigetről gyönyörű kilátás nyílik a tengerre.

Calvi: kivételes fekvésű, magas hegyekkel körülzárt város, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural.A hangulatos óváros, , a jachtkikötő teraszos éttermei maradásra csábítanak. Calviból párkányút vezet Portoba, ami ugyan keskeny és kanyargós, de a panoráma csodálatos (mentidő kb 3,5-4 óra!)

Strada di l'Artigiani: (kézművesek útja) Calvi és Il Rousse között, 10-20 km-re a sziget belseje felé találhatóak azok a falvak, ahol a korzikai termelők és kézművesek portékái (sajtok, borok, cserepek, ...) vásárolhatóak meg.

Sant'Antonino: a "Balagne safészkeként" emlegetett erődöt a 9.században építették egy 500 m magas sziklaoromra. A faluba csak gyalog lehet felsétálni, de a körpanoráma kárpótol mindenért: a magas hegyek, zöld völgyek és mélykék tenger látványa felejthetetlen.

Térkép

File:Corse in France.svg

Északi parti ajánlatok

Elrejt