Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Franciaország - Provence  

 
Provence-ról mindenkinek illatozó levendulaföldek, azúrkék ég, olívaültetvények, római kori műemlékek és platánerdők alatt eltöltött meleg nyári napok jutnakeszébe, mindez ragyogó napsütésben úszva. A sokféle látványosság és a gyönyörű táj egész évben vonzza a turistákat, csakúgy, mint a finom friss halételekés a hagyományos provence-i konyha finom ízei. A közelben számos nagyszerű program várja a látogatókat, legyen az a Verdon csodálatos zöld kanyonja, vagy Marseille, Avignon, Aix-en-Provence és Arles varázslatos vidéke.

Térkép

Provence és környéke

Leírás

MARSEILLE - Provence kapuja. A mediterráneum főváros 26 történelmi műemlékével, lakóinak vendégszeretetével és kulturális sokszínűségével várja látogatóit. Fedezze fel 111 kerületét, múzeumait, adja át magát az andalító, déli ritmusnak, kiránduljon a páratlan, fehér sziklás partvidéken (calanques). Aki egyszer belekóstolt ebbe a bűbájos világba, soha nem felejti el.
AVIGNON - a pápák városa. Avignon még ma is őrzi a nagyratörő múlt emlékét: a középkori pápai székhely csodálatos pápai palotával, a híres-neves félbemaradt híddal, az erődítményekkel, templomaival és kápolnáival még ma is mintha a középkorba ragadná magával a látogatót. Ugyanakkor évről-évre nemzetközi hírű kortárs színházi fesztiválnak ad helyt, 2000-ben Európa kulturális fővárosa lehetett, van érzéke tehát a modernhez, sőt a modernnél modernebbhez is.
AIX-EN-PROVENCE - az ihlet forrása. Mediterrán kiruccanás, édes semmittevés, a nap országának bágyadtsága... mindemellett azonban Aix-en-Provance ünnepségek és rendezvények ritmusára lüktet. Érzékszerveinket nap érlelte gyümölcsök színe, a provance-i konyha zamatos illata és ódon szökőkutak csobogása ébreszti fel. Aix-en-Provence izgalmas ínyencfalat, utazzon akár családostul vagy édes kettesben.
ARLES - az antik város. Arles városát főként antik és római örökségei kapcsán szoktuk emlegetni: római Amfiteátrum, antik színház, római termálfürdők, oszlopcsarnokok, Saint-Trophime kolostor, és Alyscamps. Arles Van Gogh-ot is többször megihlette, mert több művet is készített az itt töltött idő alatt, pl. a híres "Napraforgó"-t is. Arles egyébként Camargue kapuja is, és nagyon híres bikaviadalairól, melynek lényege, hogy a bikát soha nem ölik meg!
CAMARGUE - a gyalog- és lovastúra szerelmeseinek. Camargue szélesen elnyúló síkságain rózsaszín flamingókkal, fekete bikacsordákkal és vadon élő lovakkal találkozhatnak. A Vaccarès-tó menti utak és ösvények Saintes-Maries-de-la-Mer és Salin-de-Giraud között felejthetetlen szépségű tájakon át vezetnek, gyönyörű panoráma nyílik a Rhône folyóra.

PROVENCE MEGKÖZELÍTÉSE
Vasút: Párizsból TGV-vel Avignon, Aix en Provence, Marseille, Toulon, Saint-Raphaël, Cannes, Nizza és Arles is megközelíthető.
Repülővel: Párizs - Marseille, Toulon/Hyères és Avignon/Caumont útvonalakon air France belső járattal
Gépkocsival: Budapest - Marseille 1480 km (útvonalterv) Tengeri kikötők: Marseille, Toulon

Látnivalók

- A csodás kilátást a Notre-Dame-de-la-Garde-tól - A környék halászkikötői, a sziklás tengerpart, If vára és a Frioul szigetcsoport - Marseille piacai - A naplemente a régi kikötőnél (Vieux-Port) egy pastisszal a kézben - Kiállítások a Vielle-Charitében, séta a Panier negyedben - Egy jó focimeccs a Stade-Velodrome-ban - Kocogás a kanyargós tengerparti úton - A helyi konyha finomságai: a halászlé marseille-i módra (bouillabaisse), a pacal és csülökpörkölt (pieds et paquets), a mandulás sütik (navette) - Granet múzeum - Cézanne műterme és a híres cézanne-i helyek - A magánpaloták - Mirabeau udvar és a teraszos kávéházak - Aix, a negyven szökőkút városa - Saint-Sauveur katedrális és a tizenötödik századi Buisson szárnyasoltár - A bírósági negyed és építészete - A specialitások: a betlehemes figurák, az Aix lankáin termő minőségi borok, a callisson (csónak alakú marcipános édesség) - A termálfürdő, a kaszinó - És a sport kedvelőinek: kirándulások, hegyi kerékpározás, golf, lovaglás
- Cassis: Bájos kis település, környékén számtalan, magas sziklákkal határolt festői öböllel - Szép falvak Lubéron vidékén: Gordes, Bonnieux… - Les Alpilles: Les Baux-de-Provence és Saint-Rémy-de-Provence hangulatos falvai - Verdon-kanyon: Európa Grand kanyonja - Serre-Ponçon tó és Moustiers-Sainte-Marie: mázas kerámiáiról híres település a Verdon kapujában - az 1912 méter magas Ventoux-hegy a nehezebb hegyi túrákat kedvelők paradicsoma - Cisztercita Sénanque-i apátság Gordes-ban
Forrás: Francia Idegenforgalmi Hivatal hu.franceguide.com

Provencei ajánlatok

Elrejt