Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Franciaország - Korzika  

 
A SZENVEDÉLYEK SZIGETE

Korzika igazi kis paradicsom, "karnyújtásnyira" a Földközi-tenger szívében, egy mindössze Dunántúlnyi területen. Egy sziget, mely dúskál a fényben, az ízekben és az illatokban... Az ezerarcú sziget szintén találó jelző Korzikáról szólva, mert olyan, mint egy nagy könyv, melyben lapozgatva egymás után fedezzük fel titkait. A fellegvárak és falvak szigorú és büszke arculatát, barokk templomainak népies kedélyességét, a genovai őrtornyok füzérét, de mindenekelőtt természeti szépségeit, a kristálytiszta, türkizkék öblöket, 1000 km hosszú a magas hegyeket, a köztük megbúvó tengerszemeket, a vadregényes folyóvölgyeket, a szédítően meredek sziklafalakat....

Leírás

Korzika megközelítése:
Gépkocsival: Legközelebbi kikötő Livorno (kb. 1000 km), mely majdnem végig autópályán közelíthető meg (útvonalterv) Az autópályadíj kb. 60 EUR oda-vissza. Livornoból Bastia 4 órás hajóúttal érhető el.
Repülővel: Menetrend szerinti járattal, átszállással Párizsban (repülőteret is kell váltani).
Irányár: 70.000 Ft / főtől illetékekkel.
Kombináltan: Wizz Air járattal Budapestről Pisába, majd Livornoból hajóval. (Pisa-Livorno 25 km) vagy Air Berlin járattal Budapestről Nizzába, majd onnan hajóval.

Részletes útleirás, és történelmi áttekintés Korzikáról itt tekinthető meg.

KELETI PART

A Bastiától Bonifacio-ig húzódó partszakaszt homokos partok jellemzik. Bastiából a kikötőből és a reptérről könnyen megközelíthető bármely település. A keleti part legszebb része Porto-Vecchio és Bonifacio környéke gyönyörű, fehér homokos, türkizkék vizű öbleivel.

NYUGATI PART

A Propriano és Porto közötti rész inkább a sziklás partok kedvelőinek kedvez, de itt is mindenhol találkozhatunk homokos öblökkel. A nyugati part Bastiából, a kikötőből legalább 3,5-4 óra alatt közelíthető meg a sziget speciális adottságai miatt, kérjük ezt vegyék figyelembe a program tervezésénél!

ÉSZAKI PART

Korzika északi részén látnivalókban gazdag, hangulatos városok - Calvi, Ile Rousse, Saint Florent - és szép, homokos-sziklás strandok és Korzika hüvelykujja, a vadregényes Cap Corse félsziget várja a turistákat. A terület Bastiából könnyen megközelíthető, de Calviban is található repülőtér.

Éghajlat

Kellemes, meleg nyarak, enyhe, napos elő-és utószezon

 

 

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

Átlaghőmérséklet

17,6

20,8

24,6

27,5

27,7

25,4

21,8

Tengervíz hőmérséklet

14,5

18

20,5

23,5

24,5

23

20,5

Térkép

Korzika

Korzikai ajánlatok

1. oldal a 3-ból
 
Szálloda:
Kényelem:
Ár:
1. oldal a 3-ból
 
Elrejt