Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Franciaország - Cote d’Azur  

 
A kék tenger intenzitása, a nyüzsgő városok és paloták sokasága, híres szállók, fesztiválok, múzeumok, kaszinók és hosszú strandok mind-mind olyan vonzó látványosságok, melyek minden évben sok új látogatót vonzanak. Szállások széles palettája, sokrétű szórakozási lehetőségek és kulturális programok várják az utazókat.

Leírás

KÖZLEKEDÉS A FRANCIA RIVIÉRÁN

BUSSZAL
A „Ligne d’Azur" nevezetű buszjárat közvetlen összeköttetést biztosít a Nizzai Nemzetközi Reptér és a Nizzai SNCF vonatállomás között.
A reptér expressz járatai gyors közlekedést biztosítanak az autopályákon a Côte d’Azur főbb városai felé: Cannes, Grasse, Menton, Monte-Carlo…

ÚJDONSÁG: a “Ligne d’Azur” busz turistabérlete
Ezzel a bérlettel szabadon közlekedhet a “Ligne d’Azur” összes járatán, Nizza városában, a belváros és a reptér között, illetve a következő városokba: Cap d’Ail, Beaulieu-sur-Mer, Villefranche-sur-Mer, Eze, Saint-Laurent-du-Var, Cagnes-sur-Mer et Vence.
Egy utazás ára: 1 €
További információ: www.lignedazur.com

AUTÓVAL
A Francia Riviérán érdemes letérni az autópályákról, hogy felfedezhessük a régiót. Menton és Nizza között a párkányutakon érdemes haladni (Corniches): basse corniche – tengerparti út, moyenne corniche – kicsit magasabban húzódik, haute corniche – a tenger fölé emelkedő út, ahonnan gyönyörű panorámájával tárul elénk a Côte d’Azur.

Parkolás:
A parkolásért általában fizetni kell, hétfőtől szombatig, 9.00-tól 12.00-ig és 14.00-től 19.00-ig. Számos parkolóház és parkolóhely áll rendelkezésre éjjel és nappal is, melynek köszönhetően a saját ritmusában fedezheti fel a látnivalókat és műemlékeket.
Átlagos ár: 1 €/óra.

VONATTAL
A Côte d’Azur összes tengerparti városa rendelkezik központi pályaudvarral.
További információ a www.ter-sncf.com/paca honlapon.

NYÁRI IDŐSZAKBAN ÉRVÉNYES "ISABELLE" VONATJEGY
(CARTE DE TRAIN "ISABELLE")

Július 1-től szeptember 30-ig, az SNCF “Carte Isabelle” nevű jegyével 1 napon keresztül korlátlanul utazhat az ülőhellyel rendelkező vonatokon (kivéve TGV vonaton), 1 vagy 2 osztályon, Théoule-sur-Mer-től Ventimiglia-ig és Nizzától Tende-ig.

1 fő használhatja, nem válthatóvissza és nem módosítható.
Ára:12 €. A Côte d’Azur SNCF vonatállomásain lehet megvásárolni.

FESZTIVÁLOK

Mandelieu la Napoule - Mimóza Ünnepe - február

Minden év februárjában Mandelieu 10 napon keresztül ünnepli jelképes virágát, a mimózát. A délutáni órákban különböző dekoráció formájában tisztelegnek a mimóza előtt, virágos felvonulással, fanfárral.

Nizzai Karnevál (Carnaval de Nice) - február közepe - március közepe
A Côte d’Azur egyik legfényesebb ünnepe, mely minden év február közepén kerül megrendezésre. Két héten át számtalan program tartja lázban Nizza városát: óriási karneváli maszkok, virágfelvonulások, csillogó estek, rock és techno koncertek, előadások és tűzijátékok.

Menton-i Citrom Fesztivál (Fête du Citron à Menton) -  február közepe - március eleje
Az évente februárban megrendezésre kerülő Citrom Fesztivál lenyűgözi a világ minden tájáról érkező látogatókat. Óriási déli gyümölcsökből kirakott figurák, naranccsal és citrommal díszített kocsik vonulnak fel és ejtik ámulatba a nézőket.

Rózsakiállítás Grasse-ban –  május
A parfümgyártás fővárosa, Grasse, minden év májusában megrendezi a nemzetközi vágott Rózsakiállítást, mely « Expo Rose » néven vált ismertté. Az évek során a város egyik leghíresebb eseményévé vált. Négy napon keresztül a Fragonard Múzeum a rózsa szentélyévé alakul, ahol a több mint 15.000 látogató megismerheti a vágott rózsák minden régebbi és újabb típusát.

Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál május
A világ legnagyobb filmfesztiválja. Minden évben a legnagyobb nemzetközi sztárok lépdelnek végig a Palota híres lépcsőin, hogy bemutassák filmjüket a világ minden szegletéből érkező kritikusoknak és a szakmának. A fesztivál az Olimpiai Játékok után a leginkább közvetített esemény.

Monaco-i Forma 1 Nagydíj – május
Ez a nagydíj egy egyedülálló verseny, amelyet a világ legismertebb sporteseményei között tartanak számon. Pályája a Hercegség kanyargós utcáin vezet, ahol így az emberi tehetség és nem az autók teljesítménye van előtérbe helyezve. A pilótáknak és a legénységnek megnyerni a Monaco-i nagydíjat egyet jelent a szezon legrangosabb versenyének diadalával és, hogy beléptek az autóversenyzés legendái közé.

Antibes vitorlásai –  június
Minden év június első hetében kerül megrendezésre, és a legszebb antik yachtokat vonultatja fel. 5 napon keresztül a látogatók megcsodálhatják ezeket a lenyűgöző korabeli hajókat, melyek több versenyen is összemérik gyorsaságukat.

Juan les Pins Jazz Fesztivál – július közepe
A legrégebbi európai Jazz fesztivált Antibes-ban rendezik meg nyaranta a Pinède Gould szívében. Modern stílusú, nyitott az igazán kreatív zenékre. "Jazz à Juan" a jazz legnagyobb zenészeit és előadóit fogadja. A fesztivál 2010-ben ünnepli 50. születésnapját, így még különlegesebb programmal készülnek a jeles eseményre.

Nizzai Jazz Fesztivál  július közepe
Fedezze fel az olajfák és a Cimiez-i gallo-román aréna elbűvölő környezetében megrendezésre kerülő Nizzai Jazz Fesztivált. 1948-ban került először megrendezésre és minden év július közepén két héten keresztül tart. A világ első nemzetközi jazz fesztiválja volt, alkalmat nyújtva különböző országok jazz zenekarainak több napon át való találkozására és fellépésére. Az épp aktuális zenészek ízlése szerint fejlődött, de 60 éven át megőrizte hírnevét és ma is világhírű zenei eseményként tartják számon.

Vence-i világzenei fesztivál (Les Nuits du Sud à Vence) – július
Ez a világzenei fesztivál ízelítőt ad a zene hallgatásának, játékának és a zenére való táncolásnak az egyidejű élvezetéből! A koncertek Vence falvának főterén zajlanak, amely körbe van véve platánfákkal, éttermekkel és bárokkal. Így a zenekedvelők egy olyan oldott hangulatú esemény részesei lehetnek, ahol a művészek és a közönség egymás közelében hódol a zene szeretetének.

Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál Mougins-ban – szeptember
3 napon át Mougins falva átalakul a gasztronómiai élvezetek porondjává. Főzőshowk, kulináris bemutatók… 100 kiváló séf érkezik a világ minden tájáról, hogy bemutassák és megosszák szenvedélyüket az érdeklődőket.

Cannes-i Királyi Regatta (Les Régates Royales à Cannes) –  szeptember
Az egy héten át tartó eseményen több, mint 150 yacht vesz részt a világ leggyönyörűbb hajói közül. Szenvedélyes versengés folyamán szállnak szembe egymással ezek a hajócsodák, a fair play szabályait mindig szem előtt tartva.

Forrás: Francia Idegenforgalmi Hivatal
hu.franceguide.com

Cote d’Azuri ajánlatok

1. oldal a 2-ből
 
Szálloda:
Kényelem:
Ár:
1. oldal a 2-ből
 
Elrejt